Ontdek de wereld van Petra Leurink als psychosomatische fysiotherapeut bij In de Bres

Maak kennis met Petra Leurink-Zijlstra, de gepassioneerde psychosomatisch fysiotherapeut bij CIGGZ In de Bres in Drachten. Het vak van Petra als psychosomatisch fysiotherapeut gaat verder dan algemene fysiotherapie. Ze biedt gespecialiseerde behandeling aan mensen van verschillende leeftijden met psychische klachten waarbij het lichaam een rol speelt. Haar cliënten hebben uiteenlopende problematiek zoals spanningsklachten, angst en depressie.

In de psychosomatische fysiotherapie komen geest, lichaam en gedrag samen. Petra legt de focus op de interactie tussen lichaam en geest en biedt diverse behandelingen aan. Naast individuele behandelingen leidt Petra verschillende groepen, waaronder de adolescentengroep en de leefstijlgroep. Runningtherapie en acceptance and commitment therapie behoren ook tot haar expertise, waardoor haar werk altijd afwisselend en interessant blijft.

In de Bres is een christelijke GGZ-instelling, wat voor Petra als behandelaar betekent dat zij een open sfeer creëert voor cliënten om over hun geloof te praten, zonder dat het elke sessie aan de orde hoeft te komen. Voor sommige cliënten speelt geloof een rol bij het omgaan met tegenslagen, waardoor zij zich begrepen voelen doordat Petra dit geloof deelt. Bij andere cliënten is dit niet het geval, maar Petra behandelt graag diverse cliënten, ongeacht hun geloofsachtergrond. Iedereen is welkom.

Petra ervaart een aangename en ontspannen werksfeer bij In de Bres. Volgens haar kun je er echt jezelf zijn en zijn er veel mogelijkheden. Ze waardeert de ruimte die ze krijgt om zich te blijven ontwikkelen en nieuwe initiatieven te ontplooien, zoals het opzetten van diverse groepen. Het multidisciplinaire team is professioneel en bestaat uit collega’s die van elkaar leren. Dagelijks maken ze tijd voor een gezamenlijke wandeling. Petra beschouwt In de Bres als een plek waar prettige, respectvolle samenwerking en ruimte voor autonomie centraal staan.

Benieuwd naar de inspirerende werkomgeving van In de Bres? Bekijk onze vacatures.

In de Bres is onderdeel van Forta, een groeiende GGZ-organisatie met zo’n 1250 medewerkers. Daar merk je in de praktijk niet zoveel van, totdat je ontdekt hoe het jou kan ondersteunen, bijvoorbeeld voor overleg met een specialist uit een ander vakgebied of de mogelijkheid om een opleiding te volgen.