Gedragsproblemen

Hulp nodig bij gedragsproblemen van je kind?

Ieder kind is wel eens lastig, luistert slecht of is opstandig. Komt dit vaak voor bij jouw kind? Dan kan er sprake zijn van gedragsproblemen. Heeft je kind een gedragsprobleem, dan is het moeilijk om je kind te sturen, je komt al gauw in een vicieuze cirkel terecht. Je kind vraagt op een negatieve manier aandacht en krijgt negatieve reacties. Hierdoor kunnen de gedragsproblemen erger worden. Of je kind kan een negatief zelfbeeld ontwikkelen of somber worden. Zijn er meer kinderen in je gezin? Ook broers en zussen kunnen last hebben van je kind met gedragsproblemen. Het kan veel impact op het hele gezin.

Hoe ontstaan gedragsproblemen?

Het is belangrijk om te weten waar het gedrag vandaan komt. Is er sprake van een ontwikkelingsstoornis, van ADHD of een vorm van autisme? Is je kind erg angstig, somber of wordt het op school over- of ondervraagd? Samen met jou en je kind kijken we eerst goed naar de oorzaak van het lastige gedrag en de gedragsproblemen. Van daaruit werken we aan een manier om je kind zich te laten ontwikkelen tot een gezonde volwassene.

Hulp bij gedragsproblemen

Het kan best lastig zijn om tegen iemand te zeggen dat je je eigen kind niet ‘aankan’. Toch is het heel goed om hulp in te roepen als het je niet lukt om met de gedragsproblemen van je kind om te gaan. Goed voor jou en je partner, en de andere kinderen. Maar vooral goed voor je kind. Dat heeft er uiteindelijk vaak het meeste last van. We helpen je graag verder. Wij kunnen je kind helpen te werken aan passend gedrag. Samen met jou werken we aan het versterken van je vaardigheden in het omgaan met je kind.

Ik wil meer weten over

Heb je vragen over gedragsproblemen? Neem contact met ons op.

Ik wil me aanmelden