Wachttijden

Indicatie wachttijden In de Bres

Wij vinden het belangrijk dat je zo snel mogelijk wordt geholpen als je hulp zoekt. Wacht niet langer, je bent van harte welkom!

Het is belangrijk dat voor het intakegesprek het door ons toegestuurde aanmeldformulier en de instemmingverklaring (indien van toepassing) is teruggestuurd.

Aanmeldwachttijd per locatie in weken

Met aanmeldwachttijd wordt de periode bedoeld vanaf ontvangst van het aanmeldformulier tot aan het intakegesprek. Voor Kinder- en Jeugdzorg geldt het moment vanaf ontvangst instemmingverklaring.

Specialistische Jeugdhulp (tot 18 jaar)Basis GGZ (vanaf 18 jaar)Specialistische GGZ (vanaf 18 jaar)
Drachten121515
Groningen121515

Behandelwachttijd per locatie in weken

De behandelwachttijd is de tijd tussen de intakefase en je eerste behandelgesprek. We doen ons best een behandelwachttijd te voorkomen, zodat je na de intake snel kunt starten met je behandeling. Is er toch een korte behandelwachttijd, dan vind je hieronder hierover meer informatie.

Specialistische Jeugdhulp (tot 18 jaar)Basis GGZ (vanaf 18 jaar)Specialistische GGZ (vanaf 18 jaar)
Drachten399
Groningen399

PS. De wachttijd voor schematherapie (die we alleen in Groningen bieden) is op dit moment een half jaar tot een jaar.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met ons of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat binnen 10 weken vanaf de intake de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door de zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Bijgewerkt d.d. 17-07-2024