Hulp voor kinderen met psychische problemen

Wil je kind niet naar school, heeft het moeite met concentreren, is het erg druk? Is je kind vaak angstig, heeft het weinig vrienden op school, is het snel boos? Heeft je kind iets naars meegemaakt of zit het gewoon niet lekker in zijn vel en weet je niet waarom? Als ouder weet je soms niet hoe je je kind kunt helpen. Je wilt je kind gelukkig zien, onbezorgd. Maar psychische problemen kunnen het knap lastig maken op school of thuis.

Behandeling kind bij psychische problemen

In de Bres is een christelijke GGZ-instelling die professionele hulp biedt aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Je kind kan bij onze behandelaren terecht voor hulp bij depressie en angstklachten, zoals bijvoorbeeld bij sociale angst en paniekklachten. Ook bieden we hulp bij traumaverwerking en ondersteuning bij het omgaan met AD(H)D en autisme, bij andere vormen van psychische problemen en bij relatieproblemen en gezinsproblemen. We kijken niet alleen naar de psychische problemen van je kind, maar ook naar de mogelijkheden. Vervolgens gaan we samen aan de slag met de dingen waar je kind tegenaan loopt, zodat het daarna weer zelf verder kan.

Ouders betrokken bij psychologische hulp

Bij kinderen en jongeren tot en met 16 jaar word je als ouder of verzorger bij een behandeling betrokken. Bij de leeftijd van 16 jaar en ouder mag je kind zelf kiezen of en hoe jij als ouder betrokken wordt bij de psychologische hulp. Ook aan jou als ouder bieden we eventueel begeleiding. Een behandelaar kan jou als ouder inzicht geven in de problematiek en het gedrag van je kind. Ook geven we adviezen over hoe jij jouw kind kunt ondersteunen als het psychische problemen heeft.

Meer informatie

Heb je weten wat In de Bres voor je kan betekenen? Heb je vragen of wil je een keer kennismaken?